Jde o obrovské plány, které by nepochybně pomohly k rozvoji turistického ruchu ve Stražisku i v okolí: rozšířit Čertovy rybníky, napomoci vzniku cyklostezky do Konice, vybudovat koupací biotop a rozjet kozí farmu. To vše byly až neuvěřitelné vize, které před více jak rokem prezentoval brněnský právník Petr Michek. S odstupem času Večerník zajímalo, v jaké fázi je jejich realizace. A jak jsme zjistili, řada věcí se již opravdu výrazně posunula kupředu.

 

Petr Michek se v médiích poprvé objevil coby klíčový svědek v kauze proti policejním vyděračům z tzv. Toflova gangu, později jako politický spojenec Jiřího Paroubka po jeho odchodu z ČSSD. Nejvýrazněji se do povědomí veřejnosti zapsal jako kandidát do Senátu za Prostějovsko. Přestože nakonec zvolen nebyl, na region nezanevřel a pustil se do zvelebování Čertových rybníků a jejich okolí.

„V minulém roce jsme opravili postupně všechny břehy obou našich rybníků kameny z nedalekého lomu v Konici a vybudovali podél nich novou zpevněnou stezku pro rybáře s jednotlivými zastřešenými odpočívadly. V současné době připravujeme ve spolupráci s architektem projekt pro výstavbu zcela nového objektu bašty na Čertových rybnících, kde by mimo jiné měla být i rybí restaurace. Na protější straně rybníka plánujeme ve stejném architektonickém duchu vybudovat luxusní chatky s vlastním sociálním zařízením a rybářským molem před každou chatkou. Naproti Čertovým rybníkům by pak měl vzniknout nový Čertův kemp,“ nastínil Petr Michek, jehož jsme se rovněž zeptali také na vznik plánovaného koupacího biotopu na místě původního Hrázného rybníka. „Výstavbu zahájíme ve druhé polovině roku, a to společně s přeměnou bývalé Bochnerovy cesty na cyklostezku. Ta totiž povede po hrázi koupacího biotopu,“ představil pozoruhodný prvek Michek, jemuž se též podařilo rozjet projekt kozí farmy na pozemcích nad Stražiskem-Růžovem.

„Stabilizovali jsme základní stádo na 60 koz a 20 ovcí a začínáme v červenci budovat nové ploty,“ prozradil Petr Michek, který rovněž stojí za výstavbou polyfunkční budovy na konické ulici E. Beneše. „Konice a Čertovy rybníky se pro mě jakožto kluka z paneláku z „oltecu“ neboli Starého Brna staly skutečně novým domovem,“ uzavřel podnikatel a politik v jedné osobě.