Už zítra, tj. v úterý 7. září, se uskuteční v pořadí již šestadvacáté zasedání Zastupitelstva statutárního města Prostějova v tomto volebním období. Primátor František Jura jednání podruhé v řadě v postcovidové době svolal do tradičních prostor obřadní síně prostějovské radnice. Zasedání začíná v 10.00 hodin a je jako vždy přístupné veřejnosti. Navíc z něj bude pořizován přímý přenos, který zájemci budou moci sledovat prostřednictvím internetových stránek města.

 

K nejdůležitějšímu bodu jednání bude bezesporu patřit diskuse nad výsledky hospodaření města za první pololetí. Na programu je ale také přehršel dalších významných záležitostí. „Budeme jednat například o nabídkách peněžních ústavů na poskytnutí úvěru ve výši 180 milionů korun za účelem rekonstrukce budovy Společenského domu. Zatím mohu potvrdit, že se jedná o tři nabídky, ale diskutovat můžeme o dalších variantách finálního zabezpečení rozsáhlé stavební investice,“ nastínil František Jura (ANO 2011), primátor Statutárního města Prostějova.

Zastupitelé a zastupitelky mají na programu také jednání o zásadách participativního rozpočtu, o vyhlášce města ohledně poplatku za systém odpadového hospodářství, dotacích do sportovní oblasti a schvalovat se budou také mnohá rozpočtová opatření. „Zejména půjde o peníze na stezku zdraví v biokoridoru Hloučela, protipožární opatření na ZŠ Melantrichova, sedačky na zimním stadionu, zateplení půdy radnice, rekonstrukci kuchyně v Národní domě a další rozpočtová opatření,“ zmínil dále Jura.

Prostějovští zastupitelé budou schvalovat taktéž mnohé majetkoprávní záležitosti, například prodeje či pronájmy pozemků. Zabývat se budou i dotacemi pro servisní společnost Odpady Olomouckého kraje, výsledky činnosti rady města, kontrolního výboru a vyslechnou si rovněž novinky z jednání mezi zástupci města a Správou železnic ohledně osudu budovy místního nádraží.