Mluvilo se o tom poprvé už před patnácti lety, ale teprve nyní celý projekt nabývá konkrétních rozměrů. Dopravním problémům ve Vrahovické ulici zcela jistě uleví podjezd pod zdejším železničním přejezdem. Zástupci prostějovského magistrátu i Správy železnic v pátek Večerníku potvrdili, že vyprojektovaný tunel je už ve fázi územního řízení.

 

Pod kolejemi ve Vrahovické ulici povede opravdu tunel! Tedy i místem, které bylo v minulých týdnech rekonstruováno... „Ano, to je sice pravda, ale rekonstrukce vozovky byla v úseku plánovaného podjezdu omezena pouze na opravu obrub a povrchu silnice. Poslední informace ze Správy železnic hovoří o tom, že předpoklad zahájení budování podjezdu pod železničním přejezdem je v roce 2024,“ sdělil exkluzivně Večerníku Jiří Rozehnal (ANO 2022), náměstek primátora Statutárního města Prostějova.

Jeho slova potvrdil i mluvčí Generálního ředitelství Správy železnic v Praze Dušan Gavenda. „Správa železnic počítá s nahrazením stávajícího přejezdu ve Vrahovické ulici. Plánujeme ho v rámci celkové rekonstrukce železniční stanice Prostějov hlavní nádraží, jejíž realizaci skutečně předpokládáme v roce 2024. V rámci stavby dojde mimo jiné k vybudování nových nástupišť s mimoúrovňovým a bezbariérovým přístupem a ke zrušení stávajícího podchodu a železničního přejezdu ve Vrahovické ulici. Nahrazeny budou podjezdem včetně rekonstrukce dotčené části ulice a přilehlých komunikací. Příprava stavby je nyní ve fázi územního řízení,“ informoval Dušan Gavenda.