Už to bude pět let, co byla ve svém prostějovském bytě přepadena a následně poraněna tenistka Petra Kvitová. Kvůli operaci ošklivě pořezané ruky přišla prakticky o celý následující rok na tenisových kurtech, během nějž by nepochybně vydělala miliony korun. To bylo zřejmě motivací, proč zhruba před rokem její advokát zaslal Radimu Žondrovi předžalobní výzvu, v níž po pravomocně odsouzeném násilníkovi požadoval tři miliony korun. Zajímalo nás, jak se kauza vyvíjela dál.

 

Policisté Radima Žondru zadrželi více jak rok od osudné události. Tenistka jej při následné identifikaci bezpečně poznala. V případě tehdy třiatřicetiletého recidivisty se nejednalo o ojedinělý útok, již v minulosti byl odsouzen za napadení a vydírání důchodců v jejich domech. Za útok na tenistku byl Žondra odsouzen na jedenáct let do vězení.

Zhruba před rokem vyšlo najevo, že Petra Kvitová po něm požaduje tři miliony korun jako odškodné. Otázkou zůstávalo, zda by byl dlouhodobě vězněný muž schopný takovou sumu za svého života vůbec splatit. Jak tedy celá událost dopadla?

 „Pokud vím, tak vše skončilo předžalobní výzvou, na kterou pan Žondra písemně reagoval. Obžaloba k prostějovskému soudu v této věci podána do dnešního dne nebyla,“ uvedla pro Večerník Lucie Janovská Nejedlá.