Během jednání zastupitelstva se náměstek primátora pro stavební investice Jiří Rozehnal zmínil o plánech města vyřešit nebezpečnou komunikaci v Majakovského ulici, která vede k železničnímu přejezdu u vrahovického nádraží. Náměstek dokonce opozičnímu zastupiteli Petru Kapounkovi slíbil flašku za to, když mu s tím pomůže. Jak?

Silnice v Majakovského ulici vedoucí ke kolejím je nebezpečná jak pro chodce, tak cyklisty.

Je to úzká komunikace a jen po jedné straně disponuje chodníčkem o šířce pouhých šedesát centimetrů. Tato situace nabádá k rychlému řešení. „Když si tento prostor představíte nebo jedete autem od školy směrem k železničnímu přejezdu, poznáte, jak je komunikace zoufalé úzká, navíc s naprosto nevyhovujícím chodníčkem. Na druhé straně je pak sráz, který padá do hloubky tří metrů. Na popud občanů jsme tuto záležitost už nesčetněkrát diskutovali na osadním výboru a město hledalo řešení. Lidé jsou tam ve velkém nebezpečí, zejména chodci a cyklisté. Denně je mohou auta doslova smést,“ nastínil problém Jiří Rozehnal (ANO 2011), který se následně obrátil k zastupitelům s prosbou. Zejména na opozičního zastupitele Petra Kapounka. „Vozovku nenafoukneme a hřbitovní zeď zbourat nechceme. Navrhli jsme tedy řešení, že by cestující z vlaku přicházeli z nádraží směrem doleva okolo druhé hřbitovní zdi, která je u pole. A podél tohoto pole by se vrátili zpět na komunikaci, která ústí na parkoviště před hřbitovem. Bohužel se nám ale nepodařilo přemluvit majitele kýženého pozemku, aby ho městu prodal. A proto tady jako zastupitel a Vrahovičák prosím pana kolegu Kapounka, jestli by mohl na majitele pozemku zapůsobit. Vím totiž, že je to váš bratr. A pokud to, pane Kapounku, dokážete, máte u mě flašku! Není to úplatek, ale poděkování za snahu,“ pronesl na jednání zastupitelstva náměstek primátora Rozehnal.

Nebylo poznat, jestli tradičního kritika práce radních výzva potěšila, jeho stanovisko bylo ale jednoznačné. „Nejsem zodpovědný za své příbuzné, a co dělají. Pokud jde o mého bratra, my máme spolu tak špatné vztahy, že se ani nebavíme. Nemohu tak být v tomto nijak nápomocen a bez té flašky se klidně obejdu. A obešel bych se bez ní i v případě, kdybych byl schopen nějak pomoci,“ vyjádřil se k nabídce náměstka primátora opoziční zastupitel Petr Kapounek (Na rovinu!).