Nestor nejen komunální politiky přichází zpět na scénu zdejšího regionu. Bývalý dlouholetý prostějovský zastupitel, současný předseda Poslaneckého klubu za hnutí ANO 2011 Jaroslav Faltýnek kandidoval před čtyřmi lety ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v kraji Vysočina. Tam v roce 2017 získal od voličů nejsilnější mandát. Před blížícími se volbami 2021 se však Hanákům dobře známý politik vrací do regionu, který je mu domovem a odkud se do parlamentu dostal poprvé v roce 2013.

Jaroslav Faltýnek se narodil 28. dubna 1962 v Prostějově je bývalým 1. místopředsedou hnutí ANO 2011, od října 2013 poslancem a předsedou Poslaneckého klubu hnutí ANO 2011, je také bývalým zastupitelem Olomouckého kraje a dlouholetým zastupitel Statutárního města Prostějova. Aktuálně je pro říjnové parlamentní volby za kolegou poslancem a bývalým hejtmanem Ladislavem Oklešťkem „dvojkou“ na kandidátní listině hnutí ANO 2021 v Olomouckém kraji.

PROSTĚJOVSKÝ Večerník pořídil s Jaroslavem Faltýnkem obsáhlý exkluzivní rozhovor, který ve dvou dílech otiskneme v následujících vydáních a dotkneme se veškerých témat. Faltýnek v něm otevřeně odpovídá na otázky spojené s jeho kariérou, nedávnými či současnými kauzami včetně věhlasného diáře a Čapího hnízda, upřímně také popisuje své pocity ze současné politické scény. Dotkli jsme se i jeho soukromého života a největšího koníčku, kterým je malování obrazů.