Kdo za to může? Na tuto otázku v případě nešťastné dopravní nehody v Blahoslavově ulici nemají policisté ještě jasnou odpověď. Jisté je jen to, že motorkář na přechodu srazil a zranil čtrnáctiletého cyklistu. Ten vjel podle všeho na přechod na červenou. Policisté žádají svědky této nehody, aby se přihlásili se svými poznatky. Mladý cyklista skončil po srážce s motorkou v nemocnici.

Minulý čtvrtek 16. září v 17.05 hodin jel řidič na motocyklu značky Honda po Blahoslavově ulici v Prostějově ve směru do centra. „Na úrovni autobusové zastávky u městských lázní projížděl před přechodem pro chodce semafor na žluté světlo, kdy mu z pravé strany bezprostředně do jízdní dráhy na přejezdu pro cyklisty vyjel na jízdním kole nezletilý čtrnáctiletý chlapec. Ten pravděpodobně nerespektoval červené světlo na semaforu pro cyklisty. Došlo ke vzájemnému střetu přední části motocyklu se zadním kolem jízdního kola,“ uvedla podrobnosti k nešťastné nehodě Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje s tím, že vznikla hmotná škoda na jízdním kole ve výši 2 000 korun a došlo ke zranění cyklisty, který byl převezen sanitkou do prostějovské nemocnice na ošetření.

V současné době jsou okolnosti a míra zavinění jednotlivých účastníků předmětem dalšího šetření.

„Proto se obracíme se žádostí o spolupráci na svědky této dopravní nehody, kteří se pohybovali poblíž nebo na uvedeném přechodu a mohli by poskytnout jakékoli informace, které by nám pomohly s řádným objasněním nehody. Svědci mohou policisty kontaktovat na bezplatné lince 158 nebo na telefonních číslech 974 781 251 a 735 788 541,“ vyzývá veřejnost Miluše Zajícová.