Spravedlnost do svých rukou vzali vrahovičtí občané. Hlavně návštěvníkům místního hřbitova drásal nervy odstavený automobil značky Toyota, který už dlouhé týdny zabírá místo na parkovišti. Lidé auto oblepili širokou izolepou a popsali fixem. Na karoserii a sklech se objevily hodně peprné vzkazy řidiči, který zde vozidlo zaparkoval už před nějakým časem. Případ už řeší strážníci městské policie.

„Strážníci o osobním vozidle stojícím ve Vrahovicích u hřbitova, na které se ptáte, vědí a také vzniklou situaci již řešili,“ ujistil Večerník Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Jakým způsobem nevhodně zaparkované či snad „navěky“ odstavené vozidlo strážníci řeší? „Řidič je podezřelý z přestupku dle zákona o provozu na pozemních komunikacích. A to tím, že parkuje na vyhrazeném parkovišti, které není určeno pro něj. Dále je provozovatel vozidla podezřelý i z dalšího přestupku. Na vozidle je totiž propadlá technická kontrola více jak šest měsíců. Všechna zjištěná protiprávní jednání byla oznámena příslušnému správnímu orgánu. Strážníci zjistili majitele, ale ten má bydliště mimo město Prostějov, na kontaktování vůbec nereaguje.  O celé události byl informován i vlastník komunikace, který má oprávnění po uplynutí zákonné lhůty takové vozidlo nechat odtáhnout,“ konstatoval Petr Zapletal.

Obyvatelé Vrahovic si s autem poradili po svém, ještě předtím, než kompetentní orgány vyřkly svůj ortel. „Parkuješ jako pi..,“ objevil se na skle vozidla vzkaz od místních, kteří stříbrnou Toyotu navíc kolem dokola oblepili širokou izolepou...