Po více než dvou měsících provozu bude od 1. října uzavřeno očkovací místo v olomoucké Šantovce. Tam se mohli proti covid-19 nechat naočkovat všichni lidé od šestnácti let, kteří se na vakcinaci nechtěli registrovat.

„Aktuální provozní doba očkovacího místa není ze strany zájemců o očkování efektivně využitá. V průměru je aplikováno 120 dávek za den, přičemž téměř polovina jsou druhé dávky. Pro srovnání, očkovací místo v areálu fakultní nemocnice má obdobný počet aplikací,“ uvedla krajská koordinátorka očkování Jarmila Kohoutová.

Očkování bez registrace bude poskytovat očkovací místo ve fakultní nemocnici. Zájemci si i tady budou moci vybrat jedno nebo dvoudávkovou vakcínu. 

„Očkovací místo v Šantovce svoji roli splnilo. Předpokládám, že zájem o očkování bez registrace budou mít i nadále hlavně lidé, kteří se zatím k vakcinaci nerozhodli. Jde nám především o to, aby počet naočkovaných v kraji narůstal,“ uvedl hejtman Josef Suchánek.

Zrušením očkovacího místa v Galerii Šantovka bude využita dostačující kapacita očkovacího místa fakultní nemocnice. „Ta může efektivně a operativně reagovat na potřebné navýšení denní kapacity, a to zejména v oblasti personálního zajištění,“ doplnila Kohoutová.

Fakultní nemocnice stejně tak kapacitně pokryje aplikaci posilovacích dávek. Navíc připravuje výjezdy mobilního týmu do zařízení pobytových služeb.