Tohle se podařilo! Po zhruba deseti letech plánování byl loni konečně dokončen potřebný chodník vedoucí z Plumlova do Soběsuk. Jeho součástí je i nový most přes říčku Hloučelu. S tím se ovšem ve městě nespokojili a už letos se vrhli na další důležitou cestu pro pěší. Chodník podél rušné Boskovické ulice vedoucí ve směru na místní hřbitov se začal stavět letos na jaře. Nyní už je hotový.  

S výstavbou chodníku kolem rybníku Bidelce ve směru na hřbitov se v Plumlově začalo letos v dubnu. Součástí projektu za více jak pět milionů korun bylo také napojení pěti rodinných domů na kanalizaci. Velké diskuse vzbuzoval zejména požadavek prostějovských policistů na ostrůvek v rušné křižovatce.

„Už za mého dětství byla tato křižovatka nejnebezpečnějším místem v Plumlově. Přitom před čtyřiceti roky panoval na silnicích zcela jiný provoz. Nyní snad bude pro chodce mnohem bezpečnější. Jsem moc ráda, že nyní se i děti z Lesnické či Vinohrádků dostanou do školy bezpečně,“ komentovala situaci plumlovská starostka Gabriela Jančíková s tím, že peníze na tuto investici šly z podstatné části z dotací Státního fondu dopravní infrastruktury a příspěvku Olomouckého kraje.

Místní si nový chodník pochvalují. „Je to super, rozhodně lépe se tu přechází i s kočárkem,“ komentovala například Magdalena Červenková. Co se týče chodníků, tak ve městě se aktuálně vrhli na rekonstrukci cesty vedoucí kolem zdravotního střediska. „Výhledově bychom rádi nechali vybudovat také chodník do Žárovic, v této souvislosti zatím řeším zadání projektové dokumentace,“ uzavřela Jančíková.