Koloběžkáři jsou pro ostatní účastníky silničního provozu hodně nebezpeční, o čemž už byla napsána spousta řádků. A když je řidič elektrokoloběžky ještě k tomu „pod obraz“, pak je riziko na spadnutí. Při nehodě, která se stala v Určické ulici v Prostějově, však osmapadesátiletý muž vytrestal naštěstí jen sebe.

 

V neděli 26. září krátce před polednem jel osmapadesátiletý muž na elektrokoloběžce po ulici Určická v Prostějově směrem k Určicím. Ale nedojel. „V jeden okamžik se mu kontrola nad strojem vymkla z rukou, narazil do obrubníku a spadl na komunikaci. Při pádu se naštěstí nezranil, ale vzápětí se ukázalo, co zřejmě mohlo ovlivnit jeho soustředění a koordinaci jízdy. Dechovou zkouškou se ukázalo, že před jízdou se starší řidič notně posílil, protože nadýchal 2,47 promile alkoholu v dechu,“ konstatovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Hmotná škoda byla vyčíslena na 1 000 korun. „Havárku šetříme jako přestupek podle zákona o provozu na pozemních komunikacích,“ dodala mluvčí krajské policie.