(Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti Agel) Zbrusu novým moderním nábytkem i vybavením se nově mohou pyšnit centrální operační sály a centrální sterilizace prostějovské nemocnice. Za více než 9 milionů korun nemocnice pořídila nejen nové vestavné skříně, skladové regály, či odkládací stolky, ale také speciální nábytek pro setování nástrojů a či skladování zdravotnických pomůcek. Obnovy se přitom dočkala celá desítka prostor na operačních sálech, kterými každoročně projde přes 5000 pacientů.

„Nové vybavení centrálních operačních sálů ocení především personál, který nábytek a zařízení používá intenzivně během celého dne. Výhodou nového nábytku je především praktičnost systémů pro ukládání, variabilnost nastavení a moderní přehledné řešení, které práci v mnoha ohledech zjednodušují a mnohdy i zrychlují. Nový nábytek se také snadno dezinfikuje a udržuje, což je na centrálních operačních sálech velmi podstatné,“ shrnuje hlavní výhody nové investice primář Centrálních operačních sálů Nemocnice AGEL Prostějov Jiří Šťastný.

Investice v hodnotě přes 9 milionů korun zahrnula obnovu i rozšíření vybavení operačních sálů a přidružených prostor, a to konkrétně pokud šlo o vestavěné skříně, závěsné skříňky, stolky, regály, ale i vestavěné spotřebiče či speciální nábytek určený na míru potřebám operačních sálů.

„Součástí investice je například speciální nábytek pro uložení sterilního materiálu, léků a nástrojů, který je z elektrolyticky pozinkované oceli, která nepodléhá destrukci ani v náročných podmínkách zdravotnického prostředí. Speciální jsou ale třeba i nové setovací stoly, které teď máme v nemocnici hned čtyři,“ vyjmenovává Pavel Špunar, hlavní správce Nemocnice AGEL Prostějov, s tím, že kompletní proměnou prošlo v Nemocnici AGEL Prostějov celkem pět přípraven centrálních operačních sálů, umývárna, chodba, úklidová místnost, sklad přístrojů, prostory pro dekontaminaci, mytí, sterilizaci i setování, balírna i výdejna.

Veškerý nábytek a vybavení je přitom nově nejen esteticky příjemnější, ale především je vyroben z moderních materiálů, které jsou odolné, hygienické a praktické. Příkladem těchto materiálů je umělý kámen, nerez či kvalitní plast. „Nábytek máme na centrálních operačních sálech k dispozici teprve pár dní, už teď jsme z něj ale nadšení,“ uzavírá doktor Šťastný.