Už dnes začíná podzimní úklid města Prostějova. Ten bude probíhat stejně jako obvykle v předešlých letech během celého desátého měsíce roku. Počínaje pondělím 4. října budou po městě rozmisťovány velkoobjemové kontejnery v termínech níže uvedeného seznamu.

„Stejně jako každý rok se bude odpad třídit na velkoobjemový, což je odpad z domácností, který je rozměrný a není možno ho umístit do popelnic. Například koberce, linolea či starý nábytek. A dále půjde o biologický odpad ze zahrad. Kontejnery budou na místě vždy v určený den od 15.00 hodin do naplnění, nejdéle však do 18.00 hodin. Naplňování každého kontejneru odpadem bude sledováno a třídění odpadu kontrolováno pověřeným pracovníkem svozové společnosti FCC Prostějov, jelikož jsou určeny pouze pro velkoobjemový a zahradní odpad,“ informoval Jiří Pospíšil, první náměstek primátora Prostějova. Jak dodal, do těchto van není možné odkládat odpad nebezpečný, tedy barvy, ředidla, akumulátorové baterie, pneumatiky a žádný průmyslový nebo živnostenský odpad. Dále není povoleno dávat do kontejnerů větší množství inertního odpadu, což je rumisko nebo hlína.

Seznam lokalit, kde budou postupně rozmisťovány velkoobjemové kontejnery, najdete každé pondělí na stránkách Večerníku v rámci infoservisu.