Nezastavit na „stopce“ se nevyplácí. V pondělí 4. října po patnácté hodině pětašedesátiletá cizinka zavinila dopravní nehodu dvou osobních vozidel na křižovatce ve Výšovicích. Značka přikazující zastavit jí byla asi ukradená, a navíc přehlédla vozidlo projíždějící po hlavní komunikaci ve Výšovicích. Došlo ke srážce, při níž naštěstí nedošlo ke zranění osob. Vznikla ovšem výrazná škoda na poničených vozidlech.

 

„Řidička jela s vozidlem Škoda Karoq po vedlejší komunikaci ve směru od Vranovic-Kelčic na Bedihošť. Na čtyřramenné křižovatce nerespektovala dopravní značení ‚Stůj, dej přednost v jízdě‘ a vjela do křižovatky. Z pravé strany přehlédla jedoucí vozidlo Volkswagen Passat jedoucí po hlavní komunikaci od Výšovic směrem na Prostějov a došlo ke střetu vozidel. U řidičů byly provedeny dechové zkoušky na alkohol s negativním výsledkem. S řidičkou ve vozidle Škoda cestovaly dvě spolujezdkyně a účastnice nehody byly převezeny k preventivnímu vyšetření do nemocnice v Prostějově. Žádné zranění se však nepotvrdilo,“ sdělil Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Škoda na havarovaných vozidlech se vyšplhala na 300 000 korun. „Policisté řidičce udělili na místě pokutu v příkazním řízení,“ doplnil mluvčí krajské policie.