Počet lidí nakažených virem covid-19 aktuálně v celorepublikovém měřítku už přesahuje hranici 1 000 pozitivně testovaných za den. A denní přírůstky bohužel stoupají také v Olomouckém kraji. Navíc v Prostějově je aktuálně již 71 nakažených a nemocnice se plní prvními pacienty.

 

V pátek 8. října evidovala Krajská hygienická stanice v Olomouci již 94 379  případů pozitivně testovaných osob na covid-19 v Olomouckém kraji od začátku pandemie. Aktuálně je nejvíce nakažených v Olomouci (149), ovšem nově nemocných povážlivě přibylo v Prostějově, kdy z čísla 71 z předcházejícího týdne už hygienici evidují k pátku 8. října 109 nemocných! 

Během posledních tří týdnů hospitalizovali první pacienty s těžším průběhem nákazy také v prostějovské nemocnici. „V týdnu od 13. do 19. září jsme registrovali pět pacientů s covid-19, z nichž jeden ležel ve vážnějším stavu na jednotce intenzivní péče. Následující týden se ale u všech těchto pěti pacientů jejich zdravotní stav rapidně zlepšil a byli propuštění do domácího léčení. Minulý týden jsme pak hospitalizovali dva nové pacienty, oba však leželi na standardním infekčním oddělení, jejich stav vážný nebyl. Bohužel, ve dnech od pondělí 4. října do pátku 8. října jsme hospitalizovali dalších 13 pacientů s covid-19. Dva z nich vyžadují intenzivní péči, z toho jeden pacient je napojen na plicní ventilaci,“ informoval Večerník minulý pátek Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov.

 

40 graf3