Třetí prodejnu maloobchodního řetězce Lidl mohou už v dalších týdnech vyhlížet zákazníci v Prostějově. Obchod se bude nacházet v nákupní zóně v Konečné ulici, na pomezí Prostějova a Držovic. A doplní tak zde již přítomné Tesco a také Kauffland, který spadá pod tutéž firmu. Město již společnost obsadila řadou billboardů a plakátů slibujících brzké otevření. Lidl je však zatím velice stručný ohledně bližších informací.

„Ke zmíněné lokalitě nemáme aktuálně žádné bližší informace. V případě zahájení výstavby nových prodejen či modernizace stávajících však veřejnost i média s předstihem informujeme,“ uvedl mluvčí Lidlu Tomáš Myler na dotazy Večerníku. Ty se týkaly rozlohy a rozložení prodejny, ale třeba také parkování. Odstavné plochy u prodejen totiž často bývají chráněné závorou a zpoplatněné.

Reklamní billboardy pak uvádějí otevření přibližně v listopadu. Jak Večerník zjistil, lidé se během něj nemusí znovuotevření dočkat. „Zatím přesné datum nemáme. Určitě ale počítáme s otevřením do konce roku. Bližší informace sdělíme během týdne,“ zní sdělení společnosti poskytnuté tiskovým mluvčím.

Je už však téměř jisté, že otevření třetí prodejny ve městě přijde téměř přesně rok od chvíle, kdy Lidl představil svou přestavěnou prodejnu v Anenské ulici. Rekonstrukcí už dříve prošla i prodejna v ulici Újezd.

Na místě je otázku, kolik marketů ještě Prostějov potřebuje a unese?