Městská hromadná doprava v Prostějově je podle některých občanů nedostatečná. Ale tak to bývá se stížnostmi na toto téma vždycky. Některým vadí prázdné autobusy, jiným zase přeplněné, dalším pak nedostatečná frekvence některých linek. Na magistrát nyní poslal stížnost muž, jemuž se zdá, že jízdní řád pamatuje jen s velmi malým počtem linek přes Olomouckou ulici a dál směrem k Arkádě v obchodní zóně v Držovicích.

„Považoval bych za žádoucí rozšířit MHD o nový spoj k nákupní a průmyslové zóně v severní části Prostějova. Za posledních několik let došlo k růstu tohoto konce Prostějova i začátku Držovic a další prodejny jsou zde ve výstavbě, například Lidl, ale také Kaufland, OBI, KFC a celý nákupní park je tímto v nevýhodě. Nejde jen o nakupující, kteří se přepravují převážně auty. Jde hlavně o zaměstnance, kteří jsou z celého Prostějova a řeší, jak se dostat včas a za každého počasí do práce. Lidé se také dopravují i k lékaři, který je přímo u areálu MB Tool, v němž pracuje také spousta obyvatel Prostějova. Opravte mě, zda se pletu, ale na ulici Olomoucká a v uličkách navazujících na ni jsem napočítal skoro tucet doktorů, kteří zde mají své ordinace. A pacienti se k nim přece nějakým způsobem musí dopravit,“ napsal magistrátu Tomáš Soldán z Prostějova.

Na požadavek občana vzápětí odpověděl ředitel autobusové divize společnosti FTL. „Do nákupní zóny na okraji Prostějova v jeho severní části jedou linky MHD čísla 16 a 32 a kromě nich také příměstské linky 780400 a 780402. Tyto příměstské linky mají zastávku jak na ulici Olomoucká, tak na zastávce Držovice, Arkáda. Cestující k lékařům mohou využít všech linek za stejnou cenu! Pan Soldán svůj dotaz píše obecně bez konkrétních časových poloh. Dle našeho názoru je stávající frekvence spojů dostatečná. Ovšem v případě konkretizace požadavků můžeme zvážit případné úpravy v jízdních řádech MHD,“ slíbil Jiří Hloch.