Tohle se podařilo! Dvaadvacet lidí se v sobotu 16. října zapojilo do výsadby zhruba čtyř set keřů v Revoluční ulici v Kostelci na Hané. Díky tomu dostali příležitost nejen zkrášlit prostředí, ve kterém žijí, ale také setkat se se svými sousedy a navázat nová přátelství.

Revoluční ulice je jednou z nejdelších a nejfrekventovanějších ulic v Kostelci na Hané. Od roku 2018 procházela rozsáhlou a nákladnou rekonstrukcí, která byla rozdělena do tří etap a skončila až letos v říjnu. Na úplný závěr zbývalo vysadit 400 keřů, do čehož se vedení zdejší radnice rozhodlo zapojit i místní. Od celé záležitosti si slibovalo, že díky vlastnímu úsilí na jejím zvelebení tak získají ke „své“ ulici hlubší vztah a zároveň se lépe poznají se svými sousedy. To se povedlo.

„Trochu jsme se báli, jak to na poprvé dopadne, ale výsledek předčil naše očekávání. Jsme rádi, že dorazilo přes dvacet občanů, kteří se měli možnost potkat a často se i seznámit. Všem, kteří se zúčastnili, bych chtěl moc poděkovat,“ vzkazuje starosta Kostelce na Hané František Horák s tím, že na úspěšnou akci by chtělo město v budoucnu opět navázat. Přitom by opět vyzvalo občany ke spolupráci. „Rádi bychom založili dva nové ovocné sady. Jeden by vznikl na okraji města ve směru na Lutotín a ten druhý v prostoru ulice Za humny ve směru na Stařechovice, kde již v minulosti býval. Také by se v budoucnu mohlo sázet kolem cyklostezky ve směru na Prostějov,“ nastínil kostelecký starosta s tím, že celá záležitost bude otázkou schopnosti získat na výsadbu dostatek financí.