Už přede dvěma lety začali místní sokolové zateplovat svoji sokolovnu ve Stražisku. Práce si rozdělili do tří etap. „Na konci letošního roku bychom měli být konečně hotoví,“ potvrdil Večerníku starosta TJ Sokol Stražisko Petr Novák.

Rekonstrukce objektu byly rozděleny do celkem tří etap. Vše začalo výměnou oken a střešní krytiny. Následovalo zateplení průčelí, letos konečně došlo také na obě boční strany a také dokončení střechy. Postup prací přitom výrazným způsobem závisí na krajských dotacích. Celkem sokolové z hejtmanství obdrželi 2,2 milionu korun.

„V první fázi jsme získali milion korun, posléze 450 a 750 tisíc korun. Zhruba třetinu nákladů jsme však museli hradit z vlastních zdrojů. Nejprve nám přispěla obec, posléze jsme si museli vypůjčit od Sokolské župy Prostějovské,“ nastínil Novák, který by do budoucna uvítal, pokud by se podařilo získat peníze také na obnovu interiéru. „Bylo by dobré vyměnit obložení, dveře a celkově obměnit vnitřní vybavení,“ plánuje s tím, že vše se bude odvíjet od úspěchu podaných dotačních žádostí.

Do sokolovny ve Stražisku místní míří, aby si zahráli badminton, stolní tenis, florbal či rodiče na cvičení se svými dětmi. Rovněž se v objektu pořádají kulturní akce. V průběhu uplynulého týdne zde zakončili lampionový průvod, mimo rodinných oslav se v něm chystá třeba Mikulášská nadílka či tradiční sokolský ples.