Ve Vrahovicích brzy vyroste unikátní objekt. Nové lokální biocentrum je místo, kde lidé budou moci trávit svůj volný čas. Prostějovští radní dali minulé úterý na svém jednání tomuto projektu zelenou. Vše je ale teprve na začátku a nejdříve je třeba zpracovat projektovou dokumentaci.

„Ta bude obsahovat návrh vegetačních úprav včetně osazovacích plánů, terénních modelací a pěších komunikací,“ v jednoduchých obrysech načrtl náměstek primátora Jiří Rozehnal (ANO 2011ú, který se stará o stavební rozvoj a investice města. Jak dodal, jeho odbor již připravil studii rámcového řešení lokality u soutoku Romže, Hloučely a Valové. „Poptávaný projekt máme rozdělen na studii, která řeší území v širších souvislostech. Zde je možný termín zpracování do konce roku 2021. Dále jde o projektovou dokumentaci k realizaci stavby s možným plněním do konce února 2022,“ popsal dále náměstek Rozehnal s tím, že nejvýhodnější cenovou nabídku z pěti oslovených předložila společnost Atelier Fontes Brno s nabídkovou cenou přes 392 000 korun.

Rada města Prostějova následně na své úterní schůzi schválila zadání zpracování zmíněné dokumentace touto společností a také uzavření smlouvy o dílo.