Prostějovští radní minulé úterý rozhodli o tom, že uvnitř budovy Městských lázní v Blahoslavově ulici nechají nainstalovat hned tři kamery. Důvod je jasný, a tím je zvýšení bezpečnosti. Jak potvrdil první náměstek primátora Jiří Pospíšil, kamery budou sledovat a snímat především chování bezdomovců, kteří se nejen uvnitř tohoto zařízení často scházejí.

 

Trojice kamer bude monitorovat prostor před budovou, halu v přízemí a halu v prvním poschodí. Rada města Prostějova takto rozhodla na základě požadavku Domovní správy Prostějov, která má lázně ve své péči.

„Obrátil se na nás jednatel společnosti se žádostí o pořízení kamerového systému. Objekt městských lázní je jako veřejná budova přístupný široké veřejnosti a toto zabezpečení bezesporu potřebuje. Zejména v zimě se zde scházejí lidé bez domova, v poslední době zde také v mimoprovozních hodinách došlo k vykradení provozoven kosmetiky a kadeřnictví. Rovněž zde občas dochází k drobným krádežím. Policie, která krádeže vyšetřovala, by také v takovýchto případech uvítala záznam z kamerového systému,“ objasnil krok vedení města první náměstek primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko), který má správu a údržbu městského majetku ve své pracovní náplni. Jak dodal, kamerové systémy jsou ve veřejných budovách běžně instalovány. Náklady na pořízení kamerového systému v lázních budou činit téměř 33 000 korun.