Nepříjemnou záležitost pro pejskaře řeší v Pivíně. Facebooková stránka zdejšího obecního úřadu přišla koncem minulého týdne s informací, že u obce došlo k nálezu návnady pro psy. Konkrétně se jednalo o kus uzeniny prošpikovaný hřebíky.

Nálezci v místě objevili sice pouze jednu takovou návnadu, i tak ale událost vyvolala silný odpor místních.

„Našli to lidi mezi Pivínem a Skalkou, kteří byli na procházce právě se psem. Lze mluvit o štěstí, že to tento ani žádný jiný pes nepozřel,“ potvrdil nepříjemnou událost starosta Pivína Kamil Štětař. 

Na takové věci nejsou v obci zvyklí, i když v minulosti z různých míst Prostějovska byly podobné nálezy hlášené. „Nikdy dříve jsme se zde s tím nesetkali. Tohle je opravdu poprvé,“ povzdechl si Štětař.

Co by on sám vzkázal člověku, který byl takovou nástrahu schopný pohodit? „Každému se třeba nemusí líbit, že po sobě psi nechávají exkrementy. Tohle je ale tak extrémní řešení, že ho prostě nechápu. Jak tohle může někoho napadnout?! To ani nemůže být normální člověk,“ kroutí hlavou starosta. Jeho sousedé jdou ještě dál. Na facebookové stránce jeden z nich pachateli odporného činu na dálku přeje, aby svůj výrobek s nástrahou raději pozřel sám...