Loni v červnu důchodkyně zakopla o vybavení zahrádky prostějovské kavárny Avatarka. Odnesla to úrazem hlavy a tříštivou zlomeninou, kvůli níž skončila v nemocnici. Její právník následně pohrozil provozovatelce podniku žalobou. Ta se hájila mimo jiné tím, že pokud by kvůli nařízení města nemusela odstranit z předzahrádky bariéry, paní by se určitě nic nestalo. S odstupem času Večerník zajímalo, jak celá záležitost dopadla.

Co vypadá od kancelářského stolu jako dobrý nápad, může ve skutečnosti způsobit pořádné problémy! To je i případ úprav, které museli provést provozovatelé kaváren a restaurací na hlavním prostějovském náměstí. Po změně pravidel byli nuceni zrušit jakékoliv bariéry dělicí posezení od chodníku. Nejvíce se v této souvislosti diskutovalo o tújích, nicméně objevily se i vážnější problémy.

Po ošklivém zranění, které utrpěla po zakopnutí o betonový stojan deštníku u kavárny Avatarka, se musela seniorka z Prostějova potýkat s vleklými zdravotními problémy. V předžalobní výzvě zaslané provozovatelce podniku požadoval její právní zástupce náhradu škody ve výši 100 000 korun.

„Je mi opravdu líto, co se paní stalo, vím, že měla dlouhotrvající zdravotní problémy. Podle mých informací už naštěstí může alespoň chodit. Co se týče žaloby, tak jsme ji spolu s mojí právničkou odkázali na město s tím, že pokud by tam ohrádka stále byla, k žádnému zranění by nedošlo. Následně jsem se paní pokusila opakovaně kontaktovat na jejím mobilním telefonu. Ani jednou jsem však nebyla úspěšná,“ prozradila Večerníku nedávno Iva Polická.

Ani po magistrátu však nikdo náhradu škody v souvislosti s tímto případem dosud nevymáhal. „Po více jak roce je stále klid, stále však čekám, co se bude dít,“ konstatovala Polická.