Moje paní se rozhodla, že nastal čas k rekonstrukci naší koupelny. Bydlíme v rodinném domě, který jsme si postupně zvelebovali výměnou topení a dalších nezbytností. Dali jsme se tedy do práce. Koupelnu jsme si chtěli vybourat sami, a tak jsme začali 18. července tohoto roku. Po třech dnech jsem vyboural vanu a obklady a tehdy začaly první komplikace. Zjistili jsme, že je od hlodavců prožraný odpad. To znamenalo jeho kompletní výměnu, kterou nám zajistila firma. Bohužel kvůli covidu řemeslníci doháněli práci, a tak bylo těžké někoho po celou dobu sehnat. Trvalo to dva týdny, než jsme našli řemeslníka, který nám udělá obklady. Nakonec jsme se ozvali kamarádovi řemeslníkovi, který si na nás udělal čas, a začali jsme pokládat dlažbu a obklady.

Tomu předcházel jejich výběr, a to byla noční můra! Jezdili jsme z obchodu do obchodu a nemohli jsme sladit naši představu s nabídkou. Představovali jsme si tmavě hnědé dlaždice a světlejší obklady. Ale, to, co jsme chtěli, nebylo k sehnání. Nakonec se ale přeci jen podařilo a vybrali jsme odstíny hnědé a béžové ve stejném obchodě.

Po pokládce dlažby a řádném zaschnutí jsme opět vyrazili na nákup umyvadla, skříňky a doplňků, které jsme následně nainstalovali. Konečně bylo hotovo.

V době rekonstrukce jsme zároveň montovali nový plynový kotel a kvůli revizím a novým rozvodům elektřiny a plynu se rekonstrukce protáhla na dva měsíce. Naštěstí jsme se rozhodli v pravý čas, jelikož jsme se přes léto mohli chodit sprchovat k dětem a nebyla nám zima. Byly to náročné dva měsíce, kdy jsme se už těšili, aby bylo hotovo. Ale jinou cestu bychom osobně nezvolili.“
Se svojí životní zkušeností, kterou zná řada z nás, se Večerníku svěřil Milan Holub

Tematická strana PROSTĚJOVSKO a SVĚT KOUPELEN vychází jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku v pondělí 8. listopadu