S nepříjemností se budou v následujících dnech potýkat obyvatelé nejen Němčic nad Hanou. V ulici Novosady totiž dojde na opravy železničního mostu. Od úterý 23. listopadu až do 6. prosince tak bude úsek neprůjezdný. Znamená to, že lidé zvyklí na používání silnice II. třídy mezi Prostějovem a Němčicemi nad Hanou musí hledat objízdné trasy.

„Uzavřeným úsekem je vedena linka VLD v závazku Olomouckého kraje 780933 dopravce FTL. Uvedeným úsekem nebude umožněn průjezd spojům č. 4, 7, 8, 24, 29 zmíněné linky, které budou vedeny obousměrnou objízdnou trasou,“ informuje web města Němčice nad Hanou. Automobilisté pak nově musí využít objížďku přes Hrušku nebo Víceměřice.

Uzavírka se tak výrazně dotkne i cestujících. Ti nyní musí počítat s delší dobou potřebnou pro cestu autobusem do cíle. „Na zmíněnou linku byl vypracován výlukový jízdní řád, ve kterém je upřesněno vedení, časová poloha spojů a obsluha jednotlivých zastávek,“ uvádí dále web. Vedení města Němčic jsme se těsně před uzávěrkou nedovolali.

Bližší informace o změnách v autobusové dopravě jsou k nalezení na internetové adrese www.kidsok.cz.