Jiný název a především možnost nominovat na prestižní ocenění i pro ty, kteří se nepohybují v oblasti školství – to jsou hlavní změny, jenž čekají tradiční akci Pedagog Olomouckého kraje. Cíl projektu Učitel roku Olomouckého kraje ale zůstane stejný, hejtmanství v jeho rámci opět ocení nejlepší pedagogy.

„Inovace ocenění má přispět k větší atraktivitě a tím i k vyšší prestiži a uznání učitelů. Zaměříme se zejména na otevření akce žákům, rodičům i široké veřejnosti a rovněž i na zasloužené zviditelnění oceněných pedagogů. Hlavní smysl akce ale zůstává stejný, a to poděkování pedagogům za jejich práci a připomenutí úlohy této profese ve společnosti,“ uvedl radní pro oblast školství Aleš Jakubec.

Na ocenění lze nominovat pedagogy středních, vyšších odborných, speciálních i základních uměleckých škol, dětských domovů, pedagogicko-psychologických poraden a domů dětí a mládeže se sídlem v Olomouckém kraji. Sběr nominací bude probíhat prostřednictvím nominační listiny od 23. listopadu do 23. prosince 2021 do 12.00 hodin.

Kandidáta na cenu mohou navrhnout statutární zástupci škol a školských zařízení, ostatní pedagogové, rodiče, žáci i široká veřejnost prostřednictvím nominační listiny.

Nominace je možné zasílat na e-mailovou adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na podatelnu Krajského úřadu Olomouckého kraje, Jeremenkova 40, 779 00 Olomouc. Kontaktní osobou je Mgr. Renata Velešíková, Odbor školství a mládeže, tel.: 585 508 559.