Na konci září Večerník informoval o nevhodně zaparkovaném osobním vozidle před hřbitovem ve Vrahovicích. V tu dobu zde už stálo několik týdnů a místní občané vzali spravedlnost do svých rukou. Automobil značky Toyota oblepili širokými izolepami a fixami popsali karoserii hanlivými nápisy. „Parkuješ tady jako pi..,“ objevilo se na zádi vozidla.

 

Strážníci už tehdy deklarovali, že situaci řeší. Jak se tedy situace vyvinula? „Řidič je podezřelý z přestupku dle zákona o provozu na pozemních komunikacích. A to tím, že parkuje na vyhrazeném parkovišti, které není určeno pro něj. Dále je provozovatel vozidla podezřelý i z dalšího přestupku, na automobilu je totiž propadlá technická kontrola více jak šest měsíců. Všechna zjištěná protiprávní jednání byla oznámena příslušnému správnímu orgánu,“ ujistil koncem září Petr Zapletal, zastupující tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Jenže Toyota stojí u vrahovického hřbitova dodnes! „Předpokládala jsem, že do období Dušiček to městská policie vyřeší, protože právě v tuto dobu bývá parkování u vrahovického hřbitova velký problém. Bohužel situace je stále stejná. To není síla nebo zájem s tím něco udělat?“ poslala dotaz na prostějovský magistrát Jana Bajerová z Vrahovic.

Jak Večerník zjistil, na řešení této situace si budou muset občané ještě nějakou chvíli počkat. „Dle sdělení městské policie je vozidlo nabourané a vše je již oznámeno do správního řízení. Teprve po rozhodnutí správního orgánu bude moci dojít k odtahu vozidla,“ sdělila koncem předminulého týdne Jana Gáborová, referentka vnějších vztahů Magistrátu statutárního města Prostějova.