Říká se, že když vědkyně udělá chybu, je z toho nová teorie. Pokud však udělá chybu chlap, jsou z toho alimenty. Tak jednoduché to ovšem vždy nebývá. V případě Petra Šťastného totiž nepochybně udělala zásadní chybu jeho bývalá partnerka. Ta si se zadluženým recidivistou pořídila dítě v době, kdy byl zrovna propuštěn na svobodu.

Nedlouho po porodu se však za mříže vrátil. Nejenže pak na výchovu malého syna zůstala sama, od jeho otce se mnoha peněz nedočkala. Celá situace se projednávala uplynulé úterý u prostějovského soudu, u čehož byl i Večerník.

Dvaatřicetiletý Petr Šťastný pochází z Přerova a jedním z jeho hlavních problémů je fakt, že dluží, kam se podívá. Navíc byl v minulosti už desetkrát trestaný. V jeho rejstříku najdeme krádeže, podvody i zpronevěru. Po propuštění z vězení si našel partnerku z Prostějova a zplodili spolu syna. V úterý 23. listopadu měl před soudem čelit obžalobě z toho, že v posledních dvou letech na něj neplatil alimenty. Ty přitom nebyly nikterak vysoké, senát je vzhledem k jeho situaci stanovil na pouhých 1 500 korun měsíčně. Ani tomuto však Petr Šťastný nebyl schopen dostát. A tak se zpovídal z toho, že dva roky na dítě neplatil. Celkem totiž matce za dané období měl dlužit 37 500 korun.