Letos poslední a v pořadí osmadvacáté v probíhajícím volebním období. Jednání Zastupitelstva statutárního města Prostějova se ale tentokrát neuskuteční ani v obřadní síni radnice ani v hale Sportcentra DDM, jako tomu bylo naposledy, ovšem v hlavním sále Společenského domu! Schůze tohoto vrcholného politického orgánu začíná už zítra, tj. v úterý 7. prosince, od 10.00 hodin a bude probíhat za přísných protiepidemických opatření. Veřejnost má samozřejmě vstup volný a kdo na jednání nezavítá, může ho sledovat v přímém přenosu prostřednictvím internetových stránek města.

Hned po zahájení zasedání přijde na řadu volba nového člena Rady statutárního města Prostějova za odstoupivšího Zdeňka Fišera. Podle zjištění Večerníku navrhuje ČSSD zkušeného politika a bývalého poslance MUDr. Pavla Holíka (více na jiném místě vydání – pozn.red.). „Dále se budeme podrobně zabývat ukončeným Regulačním plánem centra města Prostějova včetně územní studie jeho jižní části. Následovat budou mnohé majetkoprávní záležitosti, tedy schválení prodeje, směny či nájmu městských pozemků a probereme také stav protipožární ochrany v Prostějově,“ nastínil základní body programu úterního zasedání zastupitelstva primátor František Jura (ANO 2011). „Diskutovat hodláme o založení nadačního fondu a zveřejníme výsledky kontroly v rámci samostatné působnosti statutárního města Prostějova ze strany Ministerstva vnitra ČR. Budeme se také zabývat dotacemi sportovním klubům a schvalovat rozpočtová opatření ke stavebním investicím i úhradu kompenzace za městskou hromadnou dopravu společnosti FTL na rok 2022,“ přidal Jura.

PROSTĚJOVSKÝ Večerník jako vždy bude u toho a v příštím vydání přineseme podrobné reportáže z výsledků jednání letošního posledního zastupitelstva.