Jak Večerník už přede dvěma týdny exkluzivně informoval, na pozici prostějovského radního rezignoval Zdeněk Fišer (ČSSD). Jeho mandát v zastupitelstvu převzal Alois Mačák, který se tak vrátil do komunální politiky po více než šesti letech. Okamžitě se začalo spekulovat, že obsadí i místo v radě města, sociální demokraté však podle nových zpráv ze zákulisí navrhnou jinou politickou celebritu!

Jak známo, po odstoupení Zdeňka Fišera byl jako první náhradník na kandidátce ČSSD Pavel Smetana. Ten je však už členem konkurenční SPD a místo přepustil právě Aloisi Mačákovi. Předpokládalo se, že by mohl obsadit i místo radního. Ostatně tyto ambice Večerníku víceméně potvrdil v nedávném exkluzivním rozhovoru. V uplynulém týdnu ale vyšlo najevo, že prostějovští sociální demokraté se rozhodli jinak.

„Do rady města navrhujeme Pavla Holíka. Víc to komentovat nechci,“ prozradila nám Alena Rašková, současná náměstkyně primátora Prostějova. Ke své strohé informaci přidala jen tolik, že volba nového radního proběhne už zítra, tj. v úterý 7. prosince při jednání Zastupitelstva statutárního města Prostějova v sále Společenského domu. „Je to tak, byl jsem naší stranou navržen do rady města. Je to můj návrat jako radního po mnoha letech. Za necelý rok, který zbývá do komunálních voleb, chci být našemu městu co nejprospěšnější a také pomoci nejen sociální demokracii, ale i Alence Raškové,“ potvrdil zvěsti o svém comebacku Pavel Holík, který má za sebou bohatou politickou kariéru i jako krajský radní a poslanec Parlamentu České republiky.

A co Alois Mačák? Před zmíněným zasedáním zastupitelstva se vyjadřovat k této záležitosti nechtěl, nicméně poté Večerníku přislíbil exkluzivní rozhovor.