Včerejší jednání Zastupitelstva statutárního města Prostějova bylo v mnoha ohledech náročné a plné bouřlivých diskuzí. Jednání se uskutečnilo v sále Společenského domu kvůli protiepidemickým opatřením. Nezúčastnili se ho omluvení radní Miloš Sklenka (ANO), který leží po operaci v nemocnici a z pracovních důvodů Martin Balák (PéVéčko).

 

Hned po úvodním zahájení došlo na volbu nového radního, kdy s převahou hlasů zúčastněných zastupitelů byl zvolen Pavel Holík (ČSSD). Ten tak nahradil Zdeňka Fišera, jenž na svoji funkci rezignoval. Zastupitelé zdlouhavě jednali o novém regulačním plánu jižní části centra města i o nabytí pozemků za nemocnicí, které město využije pro vybudování nové silniční komunikace. Velice vypjatou diskuzi plnou emočních výlevů jsme sledovali při návrhu rady města poslat Národnímu domu další finanční injekci ve výši 1,3 milionu korun na pokrytí ztrát kvůli výpadku tržeb při koronavirové pandemii.

Tajemník Libor Vojtek pak v závěru jednání seznámil zastupitele s výsledky celé série ministerských kontrol na prostějovském magistrátu.