Více než desetiletá marná snaha města prodat konečně zámek ve Ptení snad nabyde reálných obrysů začátkem příštího roku. O budovu v dezolátním stavu projevilo podle prvního náměstka primátora Jiřího Pospíšila zájem hned kvarteto kupců. V úterý o tom informoval zastupitele s tím, že je magistrát připravený vyhlásit záměr prodeje.

Jednání o připravovaném prodeji ptenského zámku nebylo na programu úterního zastupitelstva, ale diskusi o něm rozproudila jedna z opozičních zastupitelek. „Volali mi  Francouzi, že by zámek koupili,“ pronesla Zuzana Bartošová (KDU-ČSL).

Už před rokem se na stránkách Večerníku objevila exkluzivní informace, že o objekt v majetku města má eminentní zájem manželská dvojice z Francie, která chce ve Ptení vybudovat nejen rekreační centrum, ale i pivovar. „Manželé z Francie nejsou jedinými zájemci o koupi zámku. V tuto chvíli evidujeme zájem celkem čtyř potenciálních kupců. V radě města jsme o tom už jednali a jsme připraveni na začátku roku 2022 vyhlásit konečně záměr prodeje ptenského zámku. Teprve až po vyhodnocení nabídek zájemců bude jasno o novém majiteli této nemovitosti, která i nadále zůstává majetkem města Prostějova. Prodej zámku bude samozřejmě schvalovat zastupitelstvo,“ uvedl minulé úterý Jiří Pospíšil (PéVéčko), první náměstek primátora statutárního města Prostějov.