Magistrát vyhlásil boj vrakům vozidel. Těch je v ulicích Prostějova nepočítaně a majitelé či provozovatelé o ně nejeví zájem. Během uplynulých dvou měsíců zveřejnila radnice na tři desítky fotografií odstavených vozidel s neplatnou STK déle než šest měsíců a vyzvala jejich majitele, aby je sami odtáhli nebo si vyřídili technickou prohlídku.

 

Někteří provozovatelé na veřejnou výzvu zareagovali správným způsobem. „Zveřejnili jsme snímky zaparkovaných vozidel v různých lokalitách města s propadlou STK a vyzvali majitele nebo provozovatele, aby tuto skutečnost řešili. Většina z nich nechala svá vozidla, která lze nazvat vraky, buď odtáhnout a zlikvidovat, nebo opravit, aby prošla novou technickou kontrolou. Bohužel někteří jedinci na výzvu magistrátu a městské policie nezareagovali vůbec, a to i přes naše varování,“ uvedl Jiří Pospíšil (PéVéčko), první náměstek primátora statutárního města Prostějov.

Minulý týden tak magistrát přikročil k prvním odtahům. „Nechali jsme odtáhnout čtyři vozidla a veškeré náklady budeme vymáhat po majitelích. Uvedená vozidla mohou nyní jít do veřejné dražby. Pokud o ně v dražbě nikdo neprojeví zájem, budou auta ekologicky zlikvidována. Opět na náklady majitele,“ objasnil další postup první náměstek prostějovského primátora.

Vedení města se netají tím, že i nadále budou vyzývat provozovatele vraků, aby si vozidla s neplatnou STK sami odtáhli. „Pokud se tak nestane, další odtahy budou pokračovat v lednu 2022. Pracovníkům magistrátu Odboru správy a údržby majetku města se za spolupráce Městské policie Prostějov podařilo při řešení této problematiky dohledat majitele vozidel. Zhruba ze sedmi desítek vozidel s propadlou STK jich v ulicích zůstává asi sedmadvacet. A to je pořád hodně,“ vzkazuje  Jiří Pospíšil.