No sláva! Po nejrůznějších peripetiích a problémech se právě dnes, tj. v pondělí 20. prosince, otevírá pro veškerou dopravu zatím poslední rekonstruovaný úsek Vrahovické ulice, a to mezi mostem přes říčku Hloučelu po křižovatku s Průmyslovou ulicí. Řidiči, potažmo celá doprava v Prostějově, si tak alespoň na pár měsíců vydechnou, Vrahovická bude na krátký čas zcela průjezdná bez jakéhokoliv omezení. V polovině února však začnou komplikace nanovo, zahájena totiž bude opožděná druhá etapa rekonstrukce.

V pátek 17. prosince proběhl na zmíněném úseku Vrahovické ulice kontrolní den, kterého se zúčastnili zástupci hlavního investora Olomouckého kraje, města Prostějova, stavební firmy a pracovníci stavebního úřadu. „Na základě pátečního jednání se zhotoviteli a dotčenými orgány státní správy mohu informovat, že úsek mezi mostem přes Hloučelu po křižovatku s Průmyslovou ulicí bude zprovozněn v pondělí 20. prosince v ranních hodinách. Podařily se zvládnout veškeré problémy včetně klimatických podmínek,“ sdělil exkluzivně Večerníku Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora pro stavební investice v Prostějově. „Vzhledem k problémům, které nastaly na tomto úseku, považuji za slušné všem poděkovat za odvedenou práci,“ dodal Rozehnal, který potvrdil, že krátkou dobu bude možné celou Vrahovickou projíždět bez omezení.

„Ulice bude celá průjezdná do druhé poloviny února příštího roku. Konkrétní termín uzavření se bude odvíjet od klimatických podmínek a týkat se bude úseku od Janáčkovy ulice po náměstí Padlých hrdinů, přičemž objízdná trasa povede přes Svatoplukovu ulici,“ popsal Jiří Rozehnal v souvislosti se zahájením druhé etapy rekonstrukce Vrahovické ulice.

Večerník ještě zajímalo, jak je vedení prostějovského magistrátu spokojeno s odstraňováním nedodělků v rámci první etapy? „Všechny zjištěné nedostatky na prvním úseku rekonstrukce jsou již odstraněny a po Novém roce bude následovat převzetí druhé a třetí etapy. Předpokládám, že si všichni vzali z realizace první etapy ponaučení a následující práce zvládnou bez komplikací a ve stanovených termínech, což budeme ze strany města důsledně monitorovat,“ ujišťuje náměstek prostějovského primátora.