Páni kluci, to byl ale špatnej nápad! Dvanáctiletý chlapec a jeho o rok mladší bratranec vyrazili minulé pondělí na pořádný špacír mrazivou nocí. V Brodku u Konice jim ujel autobus do Prostějova, kde je čekali rodiče. Oba pubescenti se tedy vydali na zhruba třicetikilometrovou trasu pěšky! Pochopitelně ale nebyli včas doma, což matku jednoho z nich vyděsilo. Požádala o pomoc policii a ta se vydala do pátrací akce. Nasazeny byly všechny dostupné hlídky, taktéž i psovodi, nakonec dokonce policejní vrtulník.

„V noci z neděle 26. na pondělí 27. prosince pátrali prostějovští policisté po dvou nezletilých chlapcích. Kolem jedné hodiny v noci na tísňovou linku Policie ČR oznámila matka, že pohřešuje svého dvanáctiletého syna a jedenáctiletého synovce. Uvedla, že oba chlapci v neděli večer odjeli z Prostějova do Brodku u Konice za příbuznými a měli se vrátit zpět posledním autobusem,“ potvrdila zahájení policejního pátrání Marie Šafářová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Rodina si podle mluvčí krajské policie ověřila, že chlapci u příbuzných skutečně byli a že kolem jedenadvacáté hodiny měli odjet autobusem zpět domů. Tam však nedorazili. „Do pátrání po pohřešovaných byly okamžitě zapojeny všechny dostupné hlídky včetně psovodů se služebními psy a o něco později také vrtulník Letecké služby Policie ČR s termovizí. Kolem půl páté ráno byli chlapci právě díky policejnímu vrtulníku vypátráni v Plumlovské ulici v Domamyslicích. Posléze byli oba v pořádku předáni rodičům,“ zvěstovala příznivou zprávu Marie Šafářová.

Proč ale oba chlapci nenastoupili do autobusu, aby byli včas doma? I na to znají policisté odpověď. „Protože jim ujel autobus, vydali se v mrazivé noci domů pěšky,“ odvětila mluvčí krajské policie. Proč se však nevrátili kluci k příbuzným, zůstává záhadou...