Na úterý 11. ledna je připraveno veřejné projednání návrhu změny Územního plánu Prostějov. Kvůli pandemické situaci proběhne prostřednictvím internetu. Organizátoři mají zajištěnu dostatečnou kapacitu připojení, které zvládne i značné množství případných zájemců o účast.

 

V posledních týdnech je předmětem diskusí část navrhovaných změn, která se týká lesoparku Hloučela. Ty jednak umožňují další rozvoj města prostřednictvím bytové výstavby, jednak zvětšují plochu zdejší zeleně, a to vše na náklady soukromého vlastníka. Současný majitel zároveň nabízí samosprávě bezplatně část svých pozemků, na kterých by mohly vzniknout příjezdové komunikace k dalším městským nemovitostem. Vedení Prostějova to považuje za výhodné. „Nechceme, aby se lidé kvůli nedostatku bydlení museli stěhovat pryč, zvětšení zelených ploch o více než 24 tisíc metrů čtverečních je také dobrou zprávou pro každého, kdo Hloučelu navštěvuje," říká primátor František Jura.
 
Nová komunikace by měla spojovat ulici Josefa Lady s kruhovou křižovatkou u hypermarketu Albert. Městu by se tím otevřela cesta k dalším pozemkům, k nimž nyní nemá vhodný přístup. „Máme na mysli pozemky o výměře 52 tisíc metrů čtverečních, které nyní tak trochu leží ladem," konstatuje náměstek primátora Jiří Rozehnal.
 
Navrhované změny si občané mohou prohlédnout na webu města v sekci věnované územnímu plánu: https://www.prostejov.eu/up
 
Projednání prostřednictvím internetu začne v úterý 11. ledna v 15 hodin, připojit se bude možné už od 14.30 hodin, a to na této adrese: https://prostejov.webex.com/prostejov/j.php?MTID=m912e83e5eefcb2269b0ca83d574a9f5b
 
Zájemci budou moci klást dotazy i telefonicky, a to na na čísle 603 387 161.