Dočasně uzavřený byl v uplynulém týdnu zimní stadion v Prostějově. Hned v úterý se totiž objevil technický problém v podobě praskliny pod ledem. Na tu upozornila mokrá skvrna na ledě a jeho následná nezpůsobilost. Důsledek byl jednoznačný, na dobu neurčitou nemožnost tréninku pro hokejisty, krasobruslařky a také dočasný konec veřejných bruslení.

 

 Spekulovalo se i o úniku čpavku, ten ale ředitel zimního stadionu Ivo Horák vyloučil. „Nedošlo k němu. I proto, že led a voda jej zneutralizovaly. Neměli jsme jej zde. Čpavek byl odsán do expanzních nádob,“ konstatoval Ivo Horák.   

I tak ale nastaly pro všechny využívající zimní stadion horké chvilky. „Byla to pro nás velká komplikace. V rozběhnuté sezóně jsme nemohli na led. Snažili jsme se tak umístit aspoň dorost, nakonec byl ale týden bez ledu a v sobotu to v Brně v zápasu proti Warriors bylo znát,“ konstatovala předsedkyně klubu SK Prostějov 1913 Martina Marková. „Je to nemilé, ale nedá se nic dělat,“ povzdechla si.

Chvíle nejistoty naštěstí pro bruslaře netrvaly dlouho. Už v pátek totiž byl zimní stadion znovu otevřený. „Člověk, co na to přijel, dorazil rychle. Podařilo se doplnit dusík, vše klaplo, bylo to rychlé. Za pět minut dvě jsme v pátek odjeli s rolbou a chvíli nato už se bruslilo. Jen jsme museli ještě kluziště znovu namalovat,“ řekl pro Večerník Ivo Horák, ředitel zimního stadionu.

Potvrdilo se přitom, co předvídal už ve středu, že šlo o drobnou prasklinu. „Byla drobná, maličká, možná velikosti špendlíkové hlavičky,“ poznamenal. Horák zároveň zadoufal, že se podobný technický problém nebude dlouho opakovat.