Hojně využívaný venkovní sportovní areál vzal za své, když na jeho místě vyrostla nová a moderní mateřská škola. Nyní už ale všechno spěje k realizaci nového a moderního prostoru. Ten využijí nejen žáci základní školy, ale také široká veřejnost. Multifunkční hřiště bude stát mezi školou a školní bytovkou. K výstavbě je už vše připravené a práce by měly započít v dohledné době. Areál bude mimo širokého sportovního využití disponovat i osvětlením a sociálním zázemím.

V plánech obce byla výstavba nového multifunkčního sportovního zázemí už od doby, kdy bylo jasné, že bývalý areál bude zastavěn mateřskou školou. V současné chvíli už má obec vše připraveno. „Už se nám podařilo také vysoutěžit firmu, která vybudování multifunkčního sportovního areálu bude realizovat. Areál vznikne kousek od školy, takže jej budou moci žáci hojně využívat. Není ale určen pouze pro ně, ale také pro širokou veřejnost. Jsme rádi, že se nám podařilo najít náhradu za hřiště, které zaniklo vybudováním nové mateřské školy,“ prozradil starosta Určic Petr Kouřil.

Součástí akce je také napojení budovaného areálu na přívod nízkého napětí, vodovodu, splaškové a dešťové kanalizace, osvětlení a kanalizace. Realizace by měla přijít na přibližně deset milionů korun.

Areál nabídne široké využití pro řadu sportů. Kromě hřiště s umělou trávou, které bude sloužit i pro míčové sporty, přibude tartanová dráha. „Vznikne multifunkční hřiště s travnatým povrchem, které umožní zahrát si fotbálek, volejbal, basketbal či tenis. Kolem toho bude i tartanová dráha dlouhá 160 metrů. Celý areál doplní osvětlení a chybět samozřejmě nebude ani sociální zázemí,“ dodal starosta.