Deset jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů zaměstnal noční požár ve Šternberku. Hořela zde neobydlená rozlehlá nádražní budova na ploše zhruba 15x20 metrů. 

Požár byl nahlášen na naše krajské operační a informační středisko osm minut po půlnoci z pondělí na úterý s tím, že u nádraží hoří plamenem jednopatrový objekt.

Po příjezdu jednotek na místo byl potvrzen požár střechy, povolány posily a byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Při průzkumu byly uvnitř nalezeny známky po nouzovém obývání budovy, hasiči však přítomnost osob v objektu vyloučili. Během hasebních prací se začal dovnitř propadat strop a části střešní konstrukce, velitel tedy rozhodnul o vedení zásahu zvenku pomocí výškové techniky.

Jednotky zároveň bránily a ochlazovaly okolní stavby, aby zamezily šíření požáru. Za necelé dvě hodiny od nahlášení události byl požár zlikvidován a jednotky se začaly postupně vracet na základy. Místo zásahu bylo předáno drážním hasičům a dohled nad požářištěm během noci měla na starosti hlídka policie.

Objekt byl určen k demolici, požár byl tedy beze škody. Příčinu zjišťuje náš vyšetřovatel.

Zasahovaly profesionální jednotky ze stanic Šternberk, Uničov a Olomouc a drážní hasiči SŽ Přerov a jednotky SDH Bohuňovice, Babice, Bělkovice-Lašťany, Dolany, Újezd a Moravský Beroun.