Tak dlouho se jezdí na pervitinu, až člověk skončí pod zámkem. Toto pořekadlo dokonale vystihuje životní osud Jana Chytala, kterého prostějovští policisté celkem šestkrát zastavili, když řídil pod vlivem drog. Jak už to u některých feťáků bývá, pustil se Chytal také do krádeží kol. Z kolárny domu v Olomoucké ulici ukradl osmadvacetiletý muž čtyři bicykly. To byl jeden z dobrých důvodů, proč musel po nedlouhé pauze minulé úterý opět před Okresní soud v Prostějově. A Večerník byl u toho!

O Janu Chytalovi toho již bylo na stránkách Večerníku napsáno poměrně dost. Naposledy byl drogově závislý muž odsouzen mimo jiné za opakované řízení bez řidičáku. Po delším vykrucování se ke všemu přiznal a následoval trest 18 měsíců do vězení. Kromě něj si bude muset odsedět i původní roční podmínku, přemění se mu trest veřejně prospěšných prací, což mu přihodí dalších 200 dní za mřížemi.

Tím to ovšem v případě muže, který se do vězení poprvé dostal „až“ ve svých 28 letech, rozhodně nekončí. Kromě řízení pod vlivem drog byl absolvent prostějovského gymnázia obžalován také z toho, že přechovával více jak 5 gramů pervitinu. Toto množství naznačuje, že jej neměl pouze pro vlastní potřebu. Navíc jej ještě koncem loňského srpna opět policisté chytili zdrogovaného za volantem. Aby toho nebylo málo, tak už loni v květnu na základě ukradené chipové karty vnikl do kolárny domu v Olomoucké ulici v Prostějově, odkud vzal čtyři kola v hodnotě minimálně 55 tisíc korun.

Jan Chytal tentokrát u soudu působil dosti přepadle, odpustil si zbytečné vytáčky a ke všemu se přiznal. Přesto rozsudek dosud nepadl. Čeká se totiž na to, až se stane pravomocným předchozí rozsudek, proti němuž se Chytal odvolal. Ani to však v případě prostějovského narkomana nebude vše. Další trest mu hrozí za krádež na Blanensku, kde měl ukrást techniku za téměř milion korun.