Přímo uprostřed vesnice, která se společně semkla v boji proti cvičné střelnici, se poslední říjnovou sobotu střílelo. Terčem se stalo ochočené zakrslé prasátko. Domácí mazlíček byl de facto popraven, a to přímo před zraky majitele a navzdory jeho úpěnlivým prosbám. S odstupem času nás zajímalo, jak se situace vyvinula.

Navzdory přímým svědkům střelec, který byl v minulosti usvědčen z pytláctví, celou záležitost popíral. Případ tedy musela vyšetřit policie, jež usmrc

ení chovného prasete v hodnotě 7 000 korun vyhodnotila jako přestupek proti majetku. Přes skutečnost, že ke střelbě došlo pravděpodobně nelegálně drženou zbraní na veřejně přístupném místě, se na kvalifikaci dle našich informací zřejmě nic nezměnilo.

„Celá věc zatím nebyla uzavřena, projednávat se bude před komisí,“ potvrdil Večerníku majitel popraveného čuníka Roman Růžička, který coby lesní strážce měl se střelcem v minulosti konflikty kvůli jeho prokázanému pytláctví. Celá věc má i další rozměr, o prasátko se starala sedmiletá dcera poškozeného, která si jej přivezla z letního tábora a citově k němu přilnula.