Vypadalo to nejprve jako banální nehoda. Mladý řidič osobního auta narazil při projíždění kruhové křižovatky zezadu do jiného vozidla. Ovšem to, co se dělo potom, už tak běžné není. Viník nehody ujel a byl dostižen až o několik set metrů dál řidičem nabouraného vozidla! Přivolaní policisté pak zjistili, že muž z Mazdy nemá za volantem vůbec co pohledávat!

 

„V úterý 11. ledna odpoledne narazil devětadvacetiletý řidič s vozidlem Mazda zezadu do jiného vozidla značky Peugeot Boxer, jehož řidič zastavil na kruhovém objezdu z důvodu situace v silničním provozu. Nehoda se stala ve směru od čerpací stanice Benzina směrem na ulici Konečná v Prostějově,“ informovala o na první pohled banální nehodě Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Běžně si takovou nehodu vyřeší řidiči sami bez asistence policie pomocí euroformulářů. Mladík z Mazdy ale na nic takového ani nepomyslel... „Řidič Mazdy nezastavil a dál pokračoval směrem na Držovice, kde ho až na další čerpací stanici dohnal poškozený řidič. Jeho spolujezdec ihned po střetu kontaktoval policii a oznámil, co se stalo. Vzápětí se na místo dostavila přivolaná hlídka, která u obou provedla dechovou zkoušku s negativním výsledkem. U podezřelého řidiče provedla i orientační test na návykové látky se stejným výsledkem. Důvodem nezastavení řidiče Mazdy po nehodě bylo zřejmě to, že má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do listopadu roku 2027,“ uvedla Miluše Zajícová s tím, že ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Hmotná škoda na vozidlech byla předběžně stanovena na 30 000 korun.