V úterý 25. ledna se k dalšímu společnému jednání sejde Rada statutárního města Prostějova, na kterém se mimo jiné bude volit nový jednatel společnosti Lesy města Prostějova. „Dále schválíme seznam osob, které převezmou ocenění Městské policie Prostějov, jednat budeme o projektu rozšíření Reálného gymnázia a základní školy Otto Wichterleho, o veřejné zakázce na úklid v budovách magistrátu a probírat budeme hned několik bodů programu týkajících se školství v Prostějově. Zabývat se budeme také plánem prevence kriminality v Prostějově na léta 2022 až 2025,“ podotkl primátor Prostějova František Jura (ANO).

Radní budou v úterý rovněž schvalovat některá rozpočtová opatření. „Především půjde o peníze na rozšíření Azylového centra v Pražské ulici o další bytové jednotky, na projekt parkoviště v Žeranovské ulici, na přístavbu hasičské zbrojnice v Žešově, opravu vnitřních rozvodů v budově Základní a Mateřské školy Kollárova na Husově náměstí a rozpočtové opatření na další měření rychlosti v Prostějově,“ nastínil Jiří Rozehnal (ANO), náměstek primátora pro stavební investice.

Na programu jednání budou i majetkoprávní záležitosti. „Budeme jednat o neuplatnění navýšení nájemného a pachtovného pro rok 2022 o míru inflace a zabývat se budeme také pravidly ke zřizování trvalých parkovacích míst na území Prostějova,“ připomněl některé body Jiří Pospíšil (PéVéčko), první náměstek primátora Prostějova.