Tragédií mohl skončit požár, ke kterému došlo v úterý dopoledne v bytě panelového domu v Anglické ulici v Prostějově. Zřejmě od hořícího vánočního stromečku se požár rozšířil do celé místnosti a oheň zranil nezletilého chlapce s jeho babičkou. Oba skončili na popáleninovém centru Fakultní nemocnice v Brně.


„Jednalo se požár v bytové jednotce panelového domu po zahoření stromečku. Hasiči v době příjezdu lokalizovali požár v rozsahu jedné místnosti. V průběhu zásahu hasiči poskytli pomoc dvěma osobám po intoxikaci a přivolali na místo posádku zdravotníků záchranné služby. Co stojí za příčinou vzniku požáru, je aktuálně v šetření. Požár způsobil výrazné škody v objektu po zakouření, vzhledem k celkovému poškození bytové jednotky se odhadují na statisíce korun,“ informoval Večerník Zdeněk Hošák, tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.
Podle informací Večerníku byly při požáru zraněny dvě osoby. Nezletilý chlapec byl dokonce popálen a společně se starší ženou skončil v brněnské nemocnici na popáleninovém centru. „V úterý jsme přijali ženu a nezletilého chlapce. Jejich stav není závažný, jsou stabilizovaní, ještě zůstávají v naší péči,“ potvrdila Veronika Plachá, mluvčí Fakultní nemocnice Brno.