Na vlastní neopatrnost může žehrat šofér dodávky, který předminulou sobotu těžce havaroval v Laškově. Vůbec nerespektoval, že vozovka je zledovatělá, a přímo v obci havaroval. Po smyku a nárazu do betonové zídky převrátil své auto na bok. Řidič přežil vše ve zdraví, škoda je ovšem značná.

 

„V sobotu 15. ledna krátce před osmou hodinou ranní jel řidič středního věku s vozidlem Peugeot Boxer po silniční komunikaci ve směru od Konice na Laškov. Při jízdě po rovném úseku v obci se dostal do smyku, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do betonové zídky. Vlivem nárazu se dodávka převrátila na bok. Hlídka u řidiče provedla dechovou zkoušku, která byla negativní,“ uvedla Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Havárie se naštěstí obešla bez následků na zdraví. „Řidič ani nikdo jiný neutrpěl žádné zranění, nehoda byla na místě vyřízena uložením blokové pokuty. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na 310 tisíc korun,“ dodala mluvčí krajské policie Miluše Zajícová.