Ředitel Městské policie Prostějov Libor Šebestík zastupitelům přednesl výroční zprávu o stavu veřejného pořádku a zároveň zmínil aktuálně největší problémy našeho města z hlediska nejen bezpečnosti, ale i právě veřejného pořádku v Prostějově.


„Mezi největší problémy patří bezdomovci a jejich chování, kterých se po ulicích města pohybuje okolo pěti desítek. Nejčastějšími místy, kde se vyskytují, jsou hlavní i místní nádraží, kde způsobují nepořádek. Dále jde o znečišťování veřejných prostranství a ukládání odpadu ke kontejnerům a mimo určená odpadová místa,“ započal svoji zprávu Šebestík.
Velice aktuální je podle jeho slov i rušení nočního klidu. A strážníci nejvíce času a sil věnují řešení statické dopravy, což je parkování osobních vozidel. „V loňském roce se nám podařilo velice dobře řešit problematiku autovraků s prošlou technickou prohlídkou. Pokud majitelé neuposlechli výzev magistrátu, byla tato vozidla z různých lokalit města odtažena na náklady majitelů. Pokud je neuhradí, vozidla půjdou do dražby. A co je také hodně aktuální, velký problém pro bezpečnost nejen chodců, ale i ostatních účastníků provozu představují nyní koloběžkáři. Jejich přestupky řešíme stále častěji,“ uvedl šéf prostějovských strážníků.