Z kopce od Klenovic na Hané do Čelčic mířil ve čtvrtek 26. ledna odpoledne řidič seniorského věku ve své Škodě Fabii. Náhle přejel do protisměru, vyjel mimo silnici a narazil do stromu. Vše nasvědčuje tomu, že za nehodou na přehledném úseku mohl stát mikrospánek, srdeční slabost či jiný zdravotní problém.

 

„Senior jel od Klenovic na Čelčice, když náhle z nejasných příčin přejel do protisměru, vyjel mimo silnici a narazil do stromu. Auto se převrátilo na bok a nebohý řidič v něm zůstal zaklíněn,“ prozradila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Muže museli vyprostit až hasiči, a předali do rukou záchranářů, kteří ho převezli do Fakultní nemocnice Olomouc. „Muž při nehodě utrpěl vážná zranění,“ potvrdila Zajícová.

Jak dále uvedla, dechovou zkoušku nebylo u dotyčného s ohledem na zranění možné provést, proto byl nařízen odběr krve v nemocnici. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 100 000 Kč,“ informovala policejní tisková mluvčí s tím, že okolnosti nehody policisté dále vyšetřují.