Dá se očekávat, že všechny prostory Národního domu budou natřískány! V sobotu 23. března se v secesní perle Prostějova uskuteční již jednatřicátý Tradiční městský ples. A jak už Večerník avizoval, sobotní městský bál se ponese v duchu historie. Organizátoři totiž připravili exkluzivní program připomínající 500. výročí působení šlechtického rodu Pernštejnů v Prostějově.

Tradiční městský ples má oficiální zahájení v 19.30 hodin a o půl hodiny později proběhne v divadelním sále velká zahajovací ceremonie v pernštejnském stylu společně s přípitkem primátora statutárního města Prostějova Františka Jury.

„Chtěl bych z celého srdce pozvat na ples co nejvíce Prostějovanů. Je připraven skutečně nádherný program věnovaný Pernštejnům a chystáme i jedno velké překvapení! Věřím, že návštěvníci uvidí spoustu atraktivních věcí, které nejsou běžnou součástí jakýchkoliv plesů,“ sdělil Večerníku František Jura, který je přesvědčen, že v sobotu se lidé na Tradičním městském plesu budou velmi dobře bavit. „Chtěl bych zdůraznit, že je připravena skutečně bohatá tombola, ve které hosté plesu mohou vyhrát televize, jízdní kola, telefony, počítače a další hodnotné věci. Ale mnohem důležitější je, že veškerý výtěžek z tomboly půjde na charitu, z větší části bude věnován osamělým matkám s dětmi,“ uvedl pro Večerník František Jura, primátor statutárního města Prostějova.

Po slavnostním ceremoniálu v divadle se plesová zábava přenese do spolkové částí Národního domu, kde hosté mohou zhlédnout renesanční tance, šermířský souboj, dražbu skic renesančního malíře a další atraktivní program. Tradiční městský ples uvádí moderátor Aleš Procházka.