Nejbližší sobotu se po dlouhé zimní přestávce znovu rozjedou okresní soutěže v malé kopané pod křídly České unie sportu Prostějovska. Na rozdíl od mnoha jiných odvětví se skromné odnoži velkého fotbalu v minulých dvou letech pokaždé podařilo navzdory koronaviru kompletně dokončit celý ročník, tudíž nenabrala žádnou nenahraditelnou ztrátu kvůli jinde vynucenému rušení.

Regionální malá kopaná přitom nadále zůstává ve slušné personální kondici. Dřívější časy s více než dvaceti zúčastněnými mužstvy jsou sice už nenávratně zlatou minulostí, ale i šestnáct hrajících týmů bylo v posledních letech solidní realitou. A ani současné snížení počtu na čtrnáct celků netřeba brát jako nějaké troubení na poplach.

Současné vedení okresních lig ujistilo, že v případě nutnosti by nebyl zásadní problém startovní pole zase trochu rozšířit. Což je v téhle velice těžké době (ekonomicky i jinak) příznivá zpráva. Na co jsem však v souvislosti s malou kopanou hodně zvědavý, to je zodpovězení otázky, zda se po dvouleté covidové pauze