Přesně takto tráví Velikonoce hyeny – okrádáním druhých. Ke dvěma krádežím, které by se daly označit za „vrchol drzosti“, došlo během uplynulých svátků jara v Prostějově.

Zatímco jedni na Velikonoce zkrášlují své příbytky, jiní raději kradou. Bohužel proti těm druhým jsou ti první často bezmocní. „Tomu, kdo měl na Velikonoce potřebu odstřihnout na dveřích věneček mně a mé sousedce, přejeme hezké Velikonoce. Doufám, že věnce dělají radost. Ten můj byl darovaný od blízkého člověka, který už není mezi námi,“ svěřila se se smířlivým, nicméně poměrně hořkým povzdechnutím Petra B. ve facebookové skupině Prostějov Bez Cenzury.

Rozhodně nebyla jediná, kdo během svátků jara přišel o výzdobu. „V kavárně V Uličce nám dvě ženy takto vzaly květináč a sousedce naproti věnec ze dveří. Pokud je někdo pozná, budeme moc rádi za informace,“ vyzval provozovatel kavárny, který zároveň připojil i záznam z bezpečnostní kamery. Na něm jsou zachyceny dvě obtloustlé mladé ženy. Dle některých by vypátrání zlodějek nemuselo být zas až tak těžké. „Ty dvě prasnice určitě patří k sobě. Za nimi šel borec, který rozsekal výtah ve Zlaté bráně,“ uvedl jeden z diskutujících.